Omgeving

Deze prachtige streek staat alom bekend als een van de mooiste gebieden in Twente. Het gebied is bekend vanwege het zogeheten coulisselandschap. Akkers omzoomd door houtwallen, afgewisseld met grotere en kleine bospercelen. Ons vakantieverblijf is gevestigd in buurtschap Nutter. Het landschap langs de Duitse grens in de driehoek Vasse, Ootmarsum en Uelsen werd gevormd door een stuwwal uit de ijstijd die het landschap een heuvelachtig karakter geeft. Vanwege de hoger gelegen essen ontstonden beekdalen waar watermolens werden gebouwd. In deze hoek van Twente zijn nog diverse oude watermolens te vinden, zo óók eentje op steenworp afstand van ons erf. In het uitgestrekte natuurgebied ‘het Springendal’ liggen de bronnen die deze beken voeden.
Even verderop -tussen Ootmarsum en Denekamp- slingert de Dinkel zich traag door het lager gelegen land. De Dinkel is een zijtak van de Vecht die net over de grens door Nordhorn en Lage stroomt. Voorbij Denekamp heeft de Dinkel door de eeuwen heen een diep stroomdal in het Lutterzand gegroefd.

De omgeving verkennen

Deze omgeving is een fantatisch gebied voor zowel wandelaars als fietsers. Men vindt hier tal van uitgezette fiets en wandelroutes van het fiets en wandelnetwerk Twente. Theehuis Dennenoord is een officieel knooppunt in het routenetwerk, op ons terrein bevind zich een bord waar verschillende routes op staan aangegeven, startend vanaf ons erf.

Vakantie in Twente

Al zeggen we het zelf, maar dit gedeelte van Twente is werkelijk uniek. Ons erf is al sprookjesachtig, maar om ons heen worden de beekdalen afgewisseld met glooiende essen. Uitgestrekte bossen wisselen zich af met landerijen. Het nabijgelegen Ootmarsum is een schilderachtig stadje dat met z’n gezellige steegjes en pleinen is uitgegroeid tot één van de meest gewilde vakantiebestemmingen in Twente.

Met grotere steden als Almelo, Oldenzaal, Enschede en Hengelo in de directe nabijheid is het culturele leven nooit verder weg dan een half uurtje rijden. En op slechts enkele kilometers van de Duitse grens behoren korte uitstapjes naar Nordhorn of zelf Munster tot de mogelijkheden.

Wandelen en Fietsen

In de directe omgeving van ons erf liggen de natuurgebieden “de Vasserheide”, “de Hazelbekke”, “het Streu”, en “het Springendal”. Op slechts enkele kilometers afstand bevindt zich het Duitse vakantiegebied rond Uelsen. Iets verderop, maar per auto snel bereikbaar, liggen gebieden als “het Singgraven”, “de Bergvennen” en “het Lutterzand”.

Twente is gezegend met een hoop natuur en daar zorgen zowel de provincie alsmede het Overijssels landschap al jaren goed voor. Overal zijn beekdalen en moerasgronden in ere hersteld. Om daar van te genieten zijn vele wandelroutes uitgezet en fietspaden aangelegd. Op markante punten zijn bankjes en informatiebordjes neergezet.